Hier een cocktail van de gloednieuwe cocktailkaart van Door 74
Het vergt wel wat meer kennis. Maar we leggen het zo duidelijk mogelijk uit.
Je leert gelijk het proces van infuseren van spirits.
Back to Breukelen:
Door Ben Warren van Door 74
Voorbereidingen: Begin 2 dagen van tevoren met het infuseren van de dranken.
Neem 1 fles neutrale Bourbon en een fles neutrale Rye whisky.
Neem 2 groten wekpotten of andere potten die je luchtdicht kunt afsluiten. Vul beide potten met 500 gram gedroogde pruimen, en vul ze af met de dranken.
Sluit ze af .
Bewaar de infusie 2 dagen op een koele donkere plek en schud het tussen de 3 en 5 keer per dag.
Na 2 dagen zeef je de infusie terug in je fles.
En zo maak je de ‘Back to Breukelen’
(Recept voor 1 persoon)
Neem een cocktailbeker of ander groot glas en vul deze met ijs.
1 shots prune infused bourbon en 1 shot prune infused Rye whisky
(500 gram gedroogde pruimen 2 dagen geinfuseerd op 1 fles bourbon en 1 fles Rye zie beschrijving boven)
1/4 shot Amer Picon A L’Orange (Dit is een ouderwets aperitiefje gemaakt van sinaasappel schillen en gensing. Het recept is al eeuwenoud)
3/4 shot dry vermouth
1 dash fee brothers cherry bitter
Stir (roer) en strain de cocktail in een coupe, garneer met een gedroogde pruim op een prikker.
(1 shot = 30 ml)
(Gebruik kleinere potjes als je alleen wilt experimenteren zodat je niks verspilt of als je gewoon meerdere infusies wilt proberen. Pas wel de receptuur aan).
Je kan hem natuurlijk ook eerst gaan proeven bij Door 74.
Alles wat je nodig hebt bestel je hier : www.rightspirits.com