gasten werk ook mee!
Afgelopen vrijdag at ik zelf in restaurant Breda waar een dag erna deze belachelijke waarschuwing viel toen ze nog 2 tafels aan het afronden waren. Alles ging en gaat daar volgens het protocol. Omdat wij een relatief late reservering hadden door eigen omstandigheden om 19.45, werd ons verteld dat gezien de tijd meer dan 5 gangen niet mogelijk was.
De bediening was zichtbaar met een race tegen de klok bezig. Rond 21 uur zag je ze ook vaker op hun horloge kijken, de stress van het personeel kon je van de gezichten aflezen, zelfs door de mondkapjes heen. Ondanks dat bleef iedereen professioneel, was de service top en waren de gerechten wederom van uitmuntende kwaliteit. Zelf was ik ook erg bezig met het feit dat de zaak om 22 uur leeg moest zijn. Ik merkte alleen op dat de overige gasten daar niet, zeg maar helemaal niet mee bezig waren. Dat betekent nog een zwaardere taak voor de bediening.
Lieve horeca gasten werk ajb ook mee en maak het onze ondernemers niet nog moeilijker, zorg dat u om 22 uur buiten staat. En laten we hopen dat de horeca dinsdag niet nog strenger wordt aangepakt.
