pure c, pura passion
Het grote geheim van mixologist Paul Morel van Pure C is dat hij bij het maken van cocktails niet uitgaat van alcohol. In plaats daarvan put hij zijn inspiratie uit producten en technieken uit de keuken van Pure C.
Achter de bar ligt het vol yuzu, steranijs, sesamolie en limoenblaadjes…. ingrediënten die in de keuken thuishoren, maar het wonderlijk goed doen in Paul z’n creaties. Hij is uren bezig met zijn mise en place. Als je hem bezig ziet lijkt hij meer op een kok dan op een cocktailshaker. Logisch gevolg dat de cocktail’s van Pure C mind-blowing zijn. Het nu volgende het recept is van van de huiscocktail van Pure C, en ook onze favoriet. Pura Passion wordt gemaakt op basis van basilicum, passievrucht, Thaise gember en wodka en wordt afgetopt met Champagne.
pura passion
ingrediënten
50 cl wodka
50 cl passievruchtencoulis
8 blaadjes basilicum
mespunt geraspte galanga (galanga is van de Alpinia galanga plant, verwant aan gember. Het wordt ook wel eens Thaise gember genoemd.)
35 cl suikerwater
bereiding
Mix de wodka, passievruchtcoulis, basilicum, limoen, galanga en suikerwater in de blender tot een fijne massa. Schenk de massa uit in het glas. Bouw een mooi torentje van crushed ijs in het in het glas. Voeg 1 theelepel passiepitten toe op de top van de ‘berg’.
Decoreer met blaadjes basilicum. Rasp nog een klein beetje galanga over de cocktail en top af met Champagne.
meer cocktails van pure c…. Bestel het boek met korting. Actiecode: foodmarket