izakaya
We waren al erg onder de indruk van Izakaya tijdens het openingsfeest, dus werd het tijd om te kijken hoe het er nu bij stond.
De aantrekkelijke hostesses die je ontvangen en naar je tafel begeleiden kenden we al van MOMO (van dezelfde eigenaren) en dat is ook hier weer een (letterlijk) goede binnenkomer. Izakaya is authentiek maar niet traditioneel. De gerechten worden geserveerd op kleine bordjes en zijn bedoeld om met elkaar te delen. De executive chef van Izakaya, Hariprasad Shetty, was sous chef bij Nobu in Londen. Hij is verantwoordelijk voor de samenstelling van het vernieuwende menu. Wij kozen o.a. Pop Corn Shrimp Tempura, Beef Tataki, Spicy Peruvian Tuna on Chips, Pan Fried Scallops met Yuzu truffle dressing en de verrukkelijke Anti-Cucho Beef Skewers. Stuk voor stuk plaatjes en mooi van smaak. Elk gerecht wordt nog eens duidelijk toegelicht door de sympathieke bediening. Naast de specialiteiten van de Robata grill heeft Izakaya ook een uitgekiend chefs tasting menu van 7 gangen inclusief dessert: een variëteit van gerechtjes voor wie niet kiezen wil of kan. Uiteraard staan er ook verse sashimi en verrukkelijke maki rolls op de kaart. De wijnkaart is vrij gevarieerd en er kunnen 13 wijnen per glas worden besteld. Als je voor witte wijn kiest, neem dan de Protos (Verdejo, 29,95 Euro per fles), die vol en fruitig is, zwaar naar kiwi geurt en met een goede zuurgraad en frisheid die perfect past bij de gerechten. Heb je wat te vieren of trek in Champagne laat de Veuve en Moët links liggen en ga voor één van de prachtige Ruinart Champagnes.
In het midden van het restaurant is de levendige centrale bar, waar behalve exclusieve en verrassende spirits een scala van house-infused tonics wordt geschonken met het Japanse Shochu als basis. Het barpersoneel is snel, kundig en ze adviseren je graag bij je keuze. Amsterdam heeft er weer een hotspot bij.
Albert Cuypstraat 2-6
+3120 305 3090
Bekijk hier de video van het openingsfeest.